Dropshipping Danmark

Dropshipping er en forretningsmodel, der tiltaler mange. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Hvad mange især anser som værende appellerende er, at man undgår lagerbinding. Derved undgår man også at investere store summer penge i et varelager, hvilket medfører at startkapitalen fx kan investeres i marketing i stedet.

Det er især nystartede forretninger, der bygger på dropshipping. Det er dog ikke ensbetydende med, at dette ikke er et koncept, der kan bruges af allerede etablerede forretninger. Derfor er der også mange forretninger, der arbejder med dropshipping i Danmark – alt fra små, nystartede webshops til store webshops som Wupti.

Hvad er dropshipping?

Dropshipping er et koncept, der dækker over, at en webshop ikke selv har et varelager, men blot behandler ordrer fra kunder, der sendes direkte videre til en leverandør. Derfor er det leverandøren, der står for at føre produkterne på lager, mens det også er leverandøren, der har til opgave at sende ordren til slutkunden.

Som det også er angivet herover, er det især populært blandt nye forretninger. Det er dog flere gode grunde til, men det er især som følge af, at det er en nem og billig måde at starte en webshop på. Dog er der også et hav af større og mere veletablerede webshops, der benytter dropshipping til hele eller dele af deres udvalg.

Når du skal starte en dropshippingwebshop, er dit behov for startkapital meget begrænset. Du undgår nemlig at skulle investere i et varelager. Da du ikke selv står for at købe og sende varer, er det vitalt for din forretnings succes, at du etablerer et godt samarbejde med en god og pålidelig dropshipping leverandør.

Endvidere bør det også gøres klart, at det ikke er helt uden omkostninger at starte en sådan webshop. Det er billigere end at åbne en regulær webshop, men du er dog fortsat nødt til at investere i udvikling af webshop, oprettelse af bankkonto, stiftelse af virksomhed osv. Derfor er der stadig behov for en form for startkapital.

Hvilke produkter kan jeg dropshippe?

Der findes efterhånden ikke nogen produkter, der ikke kan dropshippes. Det er dog ikke alle produkter, der kan findes en dansk leverandør til. Det er vigtigt at tage højde for dette, da den udenlandsk leverandør typisk vil have en længere leveringstid. Dog er det et klart faktum, at de fleste varegrupper kan dropshippes i dag.

Hvad enten du har et ønske om at sælge reservedele til cykler eller hudplejeprodukter, så er det muligt. Der er derfor også gode forudsætninger for, at du kan finde en dropshippingleverandør, der har et sortiment, der appellerer til dig. Derved kan du starte din webshop, uden at skulle investere i dit eget varelager.

Når du skal vælge, hvilken varegruppe du skal kaste dig over, er der flere parametre, der bør inddrages i dine overvejelser. Det er altid en fordel at arbejde med noget, der har din interesse, men det er dog mindst lige så vigtigt, at der er avance på de valgte produkter. Er der ikke det, så tjener du ikke nogen penge.

En af ulemperne ved at benytte sig af dropshipping er, at du får en lav avance på dine produkter. Derfor kan det være svært at konkurrere med de webshops, der selv er lagerførende på deres produkter. Som følge af dette, er det en god idé at fokusere på en mindre niche, hvor der ikke er nær så meget konkurrence.

Hvordan er reklamationsreglerne ved dropshipping?

Der bør ikke herske tvivl om, at der er mange dropshipping Danmark regler at tage højde for, hvis du ønsker at basere din webshop på dropshipping. I forhold til reklamationen, er der mange, der tror, at den ligger hos leverandøren. Det er dog ikke tilfældet. Det er altid sælger, der står for at skulle håndtere reklamationen.

Hvad dette betyder er, at det er et ansvar, der påhviler dig, der sælger varerne. Dette gør sig også gældende, selvom du ikke har været i fysisk kontakt med de solgte varer. Dertil har du også pligt til at stå til rådighed for eventuelle spørgsmål fra kunden. Det gælder både spørgsmål om ordren, levering, produkterne m.m.

For at sikre, at du er i stand til at imødekomme denne service, er det en fordel, at du bygger en god relation til din leverandør. Det er også vigtigt, at I får lavet en klar aftale om, hvordan I skal håndtere reklamationer. Derved har I ikke blot en klar aftale, men du kan også trække på din leverandør ved eventuelle spørgsmål.

SKAT og moms ved dropshipping

Hvis din webshop er bygget op omkring dropshipping, er det selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du ikke skal betale SKAT og moms. Faktisk kan det vise sig at blive en kende indviklet, da der er mange forhold, der skal tages højde for. Det gør bl.a. en forskel, om din køber eller din leverandør kommer fra udlandet.

SKAT og moms ved dansk køber

Er der tale om en dansk køber, skal der altid opkræves en salgsmoms på 25 %. Dette gør sig gældende, hvad enten det er en privatperson eller en dansk virksomhed. Dette forudsætter naturligvis, at din forretning er momsregistreret.

SKAT og moms ved EU-køber

Hvis din køber derimod befinder sig i et EU-land, har det indflydelse, om det er en virksomhed eller ej. Hvis det er en virksomhed, så skal der ikke opkræves salgsmoms. Her skal der i stedet beregnes købsmoms i den respektive virksomheds hjemland. Er det derimod en privatperson, skal du opkræve dansk salgsmoms.

SKAT og moms ved køber fra 3. land (USA, Kina mv.)

Hvis det er en køber, der stammer fra et 3. land, kræver det, at du har en eksporttilladelse, hvis du skal sende ordren. Dertil skal der ikke opkræves nogen moms. For at undgå at opkræve moms, skal du dog leve op til en række betingelser. Det er de følgende betingelser, du skal leve op til i dette tilfælde:

  • Der er et krav om, at der skal foreligge en skriftlig ordre
  • Du skal kunne dokumentere, at der har været korrespondance med kunden
  • Der skal være lavet en udførselsangivelse med udpassageattest i e-Export, som er SKATs digitale eksportsystem